Ponedjeljak, 16. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Kod ubice Edina Gačića pronađena velika količina municije, na policiju pucao iz Begićevog pištolja

Uviđaj na mjestu ubistva Edina Gačića u mjestu Zabrđe, lokalitet Toplice, završen je sinoć kasno, a tom prilikom na mjestu likvidacije višestrukog ubice pronađena je veća količina oružja.

-Policajci i tužioci radili su u otežanim uvjetima zbog jakog snijega, nepristupačnog terena i mraka. Uviđajna ekipa morala se pješke penjati putem prekrivenim snijegom 45 minuta od mosta gdje su parkirali vozila u Lepenici. Tijelo je pogrebnim kolima prevezeno u prosekturu Bare, a tužilac je nakon okončanog uviđaja izdao naredbu da se danas obavi obdukcija – kazala je za Faktor.ba Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Navodno, Gačić je bio naoružan do zuba, odnosno kod sebe je imao veliku količinu municije, a na policiju je pucao iz pištolja Mahira Begića, ali i puške koju je imao kod sebe. Bio je u plavoj dužoj jakni, na sebi je imao vunu kojom se štito od hladnoće, trenerku i pantalone te čizme. Gačić se krio u zemunici gdje je vjerovatno i spavao od noći ubistva Begića, piše Faktor.ba.

Podsjećamo, na naredbu policije da se preda Gačić je zapucao na njih, a vatra je uzvraćena. Pri tome je jedan policajac MUP-a KS lakše povrijeđen. On je sinoć odmah zbrinut i prebačen na KCUS. Uviđaj je počeo u večernjim satima, nakon što je stigla uviđajna ekipa i tužioci Tužilaštva KS te su se uputili na lokalitet na kojem je Gačić ubijen.

Lov na Gačića u kojem su angažovane sve policijske snage u našoj zemlji trajao je devet dana, odnosno od dana kada je ubio Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica. Dok je za njim trajala potraga na ovom području, Gačić je u mjestu Suhodol ubio Mahira Begića, pripadnika Federalne uprave policije koji je bio na dužnosti.

Jučer je u mjestu Lokve kod Hadžića obavljena dženaza i ukop ubijenog Begića. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,