Četvrtak, 21. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kod Čelinca voz izletio iz šina, povrijeđen mašinovođa Željeznica RS

Preuzmite sliku

Na dijelu pruge između staničnih mjesta Šnjegotina i Jošavka, kod općine Čelinac, sinoć u 21.11 sati došlo je do iskakanja lokomotive i jednih putničkih kola iz šina, potvrđeno je iz Željeznica Republike Srpske.

Prilikom naleta putničkog voza, koji je sobraćao na relaciji Doboj – Banja Luka, na odron koji se nalazio na pruzi, povrijeđen je mašinovođa Željeznica Republike Srpske, te je abulantnim kolima hitne pomoći prevezen u Klinički centar u Banjoj Luci, gde je utvrđena povreda glave i lica, nakon čega je upućen na operacioni zahvat na licu.

Iz Željeznica RS-a preciziraju da je putnički voz naletio na veliki snježni nanos i odron na pruzi.

Na mjesto događaja odmah su izašli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Komisija za vanredne događaje Željeznica Republike Srpske, kao i drugi nadležni organi tog javnog preduzeća.

Sve stručne ekipe Željeznica RS su na terenu i intenzivno rade na ukljanjanju odrona čija je količina preko 50 kubika.

Dok traju radovi na uspostavljanju željezničkog saobraćaja, Željeznice Republike Srpske sve putnike prevoze organizovanim prijevozom.

Također, mole putnike za razumevanje i strpljenje dok traju radovi na otklanjanju poslijedica vanrednog događaja i redovnom uspostavljanju željezničkog saobraćaja. (Fena | Foto: RTRS)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,