Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ko su braća Ćulum: Prijatelji Ognjena Vranješa, u Evropi proglašeni za treću najveću opasnost

Preuzmite sliku

Policija Unsko-sanskog kantona (USK) danas je uhapsila braću Ćulum Armina i Nermina iz Sanskog Mosta jer se dovode u vezu s ubistvom Slaviše Krunića, biznismena iz Banje Luke. 

Inače, Armin Ćulum zvani Boki poznat je policijskim agencijama širom Evrope, kao i njegov brat Nermin. Braća Ćulum također su i vlasnici ugostiteljskog objekta naziva “United Tribuns” u Sanskom Mostu.

Oni su na čelu bajkerske organizacije “United Tribuns”, koju je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost, a u Evropi su proglašeni za treću najveću opasnost za sigurnost.

Ova grupa se, prema pisanjima brojnih evropskih medija, bavi raznim kriminalnim poslovima. Državna agencija za istrage i zaštitu 2014. pretresla je kuću Armina Ćuluma u okviru međunarodne policijske akcije “Ezel”, koju je provodilo 900 policajaca na području BiH, Austrije i Njemačke.

Tada je razbijena kriminalna grupa koja se bavila trgovinom ljudima i prostitucijom.

“United Tribuns” djeluje u Austriji i Švicarskoj, a njihovi direktni konkurenti su grupe “Hells Angels” i “Bandidos”.

Nedavno je mali od skandala Ognjen Vranješ, bivši reprezentativac BiH, na početku seks-skandala s Jelenom Karleušom, nakon prepucavanja s njenim mužem Duškom Tošićem, objavio fotografiju na Instagramu s Nerminom Ćulumom. (Avaz)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje