Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kerim Mudželet iza rešetaka 30 dana: 17 saobraćajnih prekršaja u 19 mjeseci

Preuzmite sliku

Kerim Mudželet (20), koji je u utorak izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula državljanka Srbije Jelena Opričić, a teško povrijeđen Nijemac Jorg Eistfeld Reschke, odlukom Kantonalnog suda u Sarajevu ostaće u pritvoru narednih 30 dana.

Pritvor je određen na prijedlog sarajevskog Tužilaštva jer bi boravkom na slobodi Mudželet mogao ponoviti krivično djelo, te zbog činjenice da bi njegov izlazak na slobodu doveo do uznemirenja javnosti.

Mudželet se, podsjećamo, sumnjiči da je u utorak kasno navečer, brzinom od skoro 100 km na sat, jurio krajnjom lijevom trakom Titove ulice. Došavši na raskrsnicu Titove i Dubrovačke uice, sijekući blagu krivinu, zakačio je trotoar, odbio se i počeo zanositi. Nakon 70-80 metara Mudželetov peugeot našao se na trotoaru, pokosio pješakinju, koja je čekala tramvaj, i udario u konstrukciju tramvajskog stajališta i kiosk. Usljed udara, metalna konstrukcija je pala na Nijemca i povrijedila ga, dok se djevojka našla ispod točkova vozila i na mjestu preminula.

Opričić i Reschke navodno su u srijedu trebali biti u Vijećnici na otvaranju konferencije povodom 15-godišnjice postojanja i rada Instituta za jugoistok Evrope koju su organizovali Mladi Evrope, čiji je i Jelena bila član. Ona je živjela u Berlinu, a u Sarajevo je došla kako bi učestvovala na ovoj konferenciji kao prevodilac.

Kako saznaje Oslobođenje, Mudželet je vozački ispit položio 2013. Za 19 mjeseci koliko je imao vozačkog “staža”, počinio je 17 prekršaja. (Oslobođenje)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje