Nedjelja, 23. Februara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Kantonalni sud u Tuzli odredio jednomjesečni pritvor za grupu narkodilera

Kantonalni sud u Tuzli prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Edina Omerčičevića (39), Husejina Omerčičevića (23), Adnana Halilovića (27), Nermina Fazlića (39) iz Gračanice i Hasana Omerovića (49) iz Srebrenika, zbog osnovane sumnje da su u grupi koju je organizirao Edin Omerčičević počinili produženo krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Postoji osnovana sumnja da je Edin Omerčičević organizirao grupu, u kojoj su bile i ostale osumnjičene osobe, te da je od početka februara do 14. jula ove godine za grupu nabavaljao opojne droge marihuana i amfetamin.

Članovi grupe su od Omerčičevića preuzimali drogu, vagali je, prepakivali i prodavali većem broju osoba na području Gračanice i drugih mjesta u Tuzlanskom kantonu i dijelili zaradu od prodaje.

Općinski sud Gračanica je prihvatio prijedlog Tužilaštva i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora i za Merseda Mustafića (37) iz Gračanice koji je osumnjičen da je u ovom periodu počinio isto krivično djelo, odnosno da je nabavljao i većem broju konzumenata prodavao opojnu drogu amfetamin.

Pripadnici MUP-a TK su 14. jula izvršili pretres objekata na određenom broju lokacija u Gračanici i drugim mjestima u Tuzlanskom kantonu.

Prilikom pretresa su osumnjičeni lišeni slobode, izvršena je kriminalistička obrada, te su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene u prostorijama Tužilaštva, saopćeno je iz Tužilaštva TK. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,