Četvrtak, 1. Juna 2023.
Tuzlanski.ba logo

Kantonalni sud Tuzla potvrdio optužnice protiv članova narko-grupe Mirnesa Džananovića

Preuzmite sliku

Kantonalni sud Tuzla potvrdio je optužnicu protiv Mirnesa Džananovića (23), Aide Mulavdić (25), Nedima Girotića (25), Amire Mulavdić (33) i Bilala Mulavdića (59), svi iz Gračanice, zbog postojanja osnovane sumnje da su u grupi koju je organizirao Džananović počinili produženo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Oni su optuženi da su tokom 2022. godine u pomenutoj grupi na području Gračanice nabavljali, pakovali, distribuirali i prodavali opojne droga amfetamin (speed) i marihuana većem broju konzumenata. Članovima grupe, koji su imali različite uloge i zadatke, se na teret stavlja da su počinili najmanje 14 pojedinačnih radnji nabavaljanja i prodaje doge i da su na taj način sebi pribavili određenu imovinsku korist. Vođa grupe, Mirnes Džananović, optužen je i za krivično djelo nasilničko ponašanje.

Podsjećamo, istragu u ovim predmetima Tužilaštvo je provelo u saradnji sa istražiteljima Agencije za istragu i zaštitu BiH (SIPA BiH) i MUP-a TK, a 5. oktobra 2022. godine godine su obavljeni pretresi na više lokacija na području Živinica, Gračanice, Tuzle, Kalesije i Banovića.

Tokom pretresa objekata i lica i poduzimanjem drugih istražnih radnji pronađeno je oko 20 kilograma opojne droge speed (amfetamin), kao i druga narkotička sredstva, a oduzet je određeni iznos novca, računari, laptopi nekoliko pištolja i municija kao i drugi predmeti koji se koriste kao dokazni materijali.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje