Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Iz zeničkog zatvora pobjegao Elvir Šabanović poznat po izjavi ‘Momak je malo lud’

Preuzmite sliku

Kad se pronađe odbjegli Šabanović, prijeti mu 20 dana samice, a nikada više neće moći boraviti u vanjskom paviljonu

Osuđeni kriminalac Elvir Šabanović zvani “Moca” pobjegao je iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica, potvrđeno je iz ove ustanove.

Direktor zatvora Redžo Kahrić rekao je da je Šabanović pobjegao juče oko 15.00 časova iz kruga ekonomije dok je radio kod plastenika, te da je raspisana potjernica.

Kahrić ističe da su odmah krenuli u potragu, a da su prve tragove pronašli kod bivšeg osuđenika iz Zenice, kod kojeg je Šabanović boravio, piše Srna.

– Bio je kod jednog osuđenika, popio pivo, a onda se udaljio. Pronašli smo njegovu bluzu u toj kući – otkriva Kahrić.

– Ničim izazvan, on je krenuo prema Crnilama, Gornjoj Zenici. Tražili smo ga sat-dva, ali ga nismo pronašli i raspisali smo potjernicu. Samo je sebi napravio štetu – ističe Kahrić.

Kahrić je dodao je da ga neće iznenaditi da se Šabanović sam vrati kroz nekoliko dana, te da će u tom slučaju dobiti disciplinsku prijavu i 20 dana samoće, a uz to gubi uslove i vanjskog paviljona, kako sada tako i za iduće kazne.

Šabanović je pobjegao samo šest mjeseci prije izlaska na slobodu.

Elvir Šabanović Moca je javnosti poznat kao zatvorenik koji se pojavio u dokumentarnom filmu Federalne televizije o osuđenicima u Kazneno-popravnom zavodu s rečenicom “Momak je malo lud”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje