Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Iz Tužilaštva potvrđeno: Srpska starleta Tijana Maksimović priznala krivicu

Preuzmite sliku

U objektu je, u trenutku upada policije, bilo 26 muškaraca i devet devojaka

Optužena Tijana Maksimović (1992.) iz Beograda, poznatija kao “Tijana Ajfon”, u cjelosti je priznala krivicu za krivično djelo međunarodnog navođenja na prostituciju za koje je tereti optužnica. Predložena je zatvorska kazna u trajanju od jedne godine, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 • Optužena je, u prisustvu advokata, u cjelosti sporazumno priznala krivicu za krivično djelo za koje je tereti optužnica Tužilaštva BiH. U optižnici, Maksimović se teretila da je krajem mjeseca maja 2020. godine, poticala državljanke Srbije sa područja Beograda, G.S. i S.P. da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju sa njom u Bosnu i Hercegovinu, na područje grada Bijeljine, te da na privatnoj zabavi, pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 eura.

  U skladu sa sporazumom, za optuženu je predložena kazna zatvora u trajanju od jedne godine.

  Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optužene u izvršenju kaznenog djela.

  Sklapanjem sporazuma, optužena se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju joj na temelju sporazuma, izrekne Sud BiH.

  Sud BiH prihvatio je sporazumno priznanje krivice.

  Optužena je lišena slobode u maju 2020. godine, kada je utvrđeno da je ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, zajedno sa još dvije djevojke sa područja Beograda, koje je podsticala na pružanje seksualnih usluga za novac, na jednoj zabavi u okolici Bijeljine.

  Provedenom policijskom akcijom, sudionici zabave su otkriveni i lišeni slobode od pripadnika MUP-a RS, u akciji kodnog naziva “Kristal”, navodi se u saopćenju.

  U objektu je, u trenutku upada policije, bilo 26 muškaraca i devet devojaka.

  – U pretresima je oduzet kokain, oružje i 10.000 eura – potvrđeno je tada iz policije.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje