Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Iz osvete prijete ubistvima i silovanjem: Sudije Okružnog suda u Banjaluci na meti kriminalaca

Preuzmite sliku

Okorjeli i višestruko osuđivani krimanalci posljednjih godinu dana sve češće prijete sudijama Okružnog suda u Banjaluci, a ne libe se ni da to rade pred policijom. 

Za oko godinu dana bila su tri slučaja gdje su kriminalci upućivali veoma ozbiljne prijetnje sutkinjama ovog suda. Poručivali su im da će ih silovati, te pobiti njih i porodice.

Pravnici ističu da oni to najčešće rade iz revolta, ali i za namjere da se osvete sudijama zbog osuđujućih kazni, prenosi Srpskainfo.

– Na sreću, do sada se sve završavala na prijetnjama, policija je na vrijeme reagovala i hapsila odgovorne. Svaki od ovih slučaja je specifičan na svoj način, ali se moraju ozbiljno shvatiti – kaže jedan od advokata koji nije želio da mu spominjemo ime.

On ističe da je nezgodno govoriti sudijama šta da rade, ali se u ovim slučajevima moraju izreći što veće kazne kako bi se poslala poruka onima koji bi se ponovo odlučili na to.

– Posao sudije je izuzetno težak; oni odlučuju o sudbinama ljudi i cijelih porodica, zbog čega moraju biti oslobođeni svih pritisaka. Pogotovo se ne smije dozvoliti da neko na takav način prijeti njima i članovima njihovih porodica – dodao je sagovornik.

Narko diler Milko Šarčević iz Doboja, nakon što je osuđen u Okružnom sudu u Banjaluci na 5 godina i 10 mjeseci zatvora, uputio je veoma ozbiljnu prijetnju predsjednici sudskog vijeća Snježani Kudrić.

 • – Šarčevića smo službenim “kedijem” dovezli u Okružni sud u Banjaluci na izricanje presude. Za to smo imali naredbu sudije Snježane Kudrić. Na povratku iz suda, Šarčević je u vozilu nečim prvo lupio o lim i galamio, te rekao: “Snježo, j… ti majku, j.. ti Banjaluku” – kazao je sudski policajac Zoran Pajović, na suđenju Šarčeviću.

  Dodao je da su on i njegove kolege Šarčeviću rekli da se smiri i da ne pravi nered.

  – Smirio se, ali je poslije nekoliko minuta zaprijetio da će ubiti i silovati sudiju Snježanu Kudrić. Kazali smo mu da je to izrekao pred četiri svjedoka sudska policajca i da će o tome biti sačinjena službena zabilješka. On se nakon toga smirio – izjavio je tada Pajović.

  Sutkinja Kudrić je imala problema i sa još jednim optuženikom, kojeg je prijavila da joj je prijetio, a on je tvrdio da joj se samo “nabacivao”.

  Riječ je o Siniši Straživuku, kojem se trenutno sudi u predmetu „Trezor“, zbog sumnje da je učestvovao u razbojništvima u kojima je ukradeno oko dva miliona maraka. U tom predmetu Kudrićeva je bila predsjednica Sudskog vijeća.

  Njemu se stavlja na teret da je 3. novembra prošle godine preko Vibera ozbiljno zaprijetio ubistvom, upotrebom oružja, sudiji Okružnog suda u Banjaluci. To je učinio tako što je od 14.54 do 22.18 sa svog mobilnog telefona slao poruke na njen mobilni telefon, koje je ona shvatila kao ozbiljne prijetnje.

  Prema nezvaničnim informacijama, Stražuvik je Kudrićevoj tog dana između otalog napisao i “Gdje si ljubavi, čekam te”. Potom je uslijedila otvorena prijetnja: “Šta je, frka, prepala si se? Sve znam, gdje ti radi kćerka, a onim s logordom daću devetku. Sve ću vas pobiti!”

  On je zbog ovih prijetnji uhapšen i proveo je mjesec dana u pritvoru.

  Zadnji slučaj je dospio u javnost u petak kada su policajci uhapsili osuđenog dilera Dražena Đokića, zbog sumnje da je prijetio sudiji Olgi Pantić.

  Njega je Pantićeva 2011. osudila na 8 godina zatvora zbog prodaje droge, a nakon što je izašao iz zatvora odlučio je da joj pošalje prijeteće pismo.

  On je pokušao sakriti da stoji iza tih prijetnji, tako što je pismo poslao iz FBiH. Međutim, radom na terenu policija je prikupala dovoljno informacijama i dokaza da on stoji iza toga, pa je i uhapšen. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje