Utorak, 26. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Istraga ubistva Miloša Ostojića: Jesu li uhapšeni šta otkrili policiji?

Preuzmite sliku

Miloš Ostojić (30) iz Istočnog Sarajeva ubijen je u utorak, u klasičnoj sačekuši u tom gradu, a policija RS je uhapsila više osoba koje se mogu dovesti u vezu s ovom likvidacijom.

Ostojić je likvidiran sa tri hica, u 23.05, kad je izašao iz auta kod kluba “Sparta”, čiji je suvlasnik.

Kako se saznaje, maskirani ubica potom je izašao iz “golfa pet” i ispalio prema njemu rafal s leđa te pobjegao, a ubrzo je “golf” nađen zapaljen u selu Ivanići, u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Građani su zvali policiju i ulice su ubrzo bile blokirale, a Ostojić je hitno prebačen u bolnicu “Srbija”. Kako su rekli iz ove zdravstvene ustanove, dovezen je bez pulsa i nije davao znake života, a imao je tri prostrijelne rane u karlici i preponama.

Ostojić je prebačen na Intenzivnu njegu, gdje mu je urađena reanimacija i uprkos naporima ljekara, mladić je izdahnuo oko 23.50.

Tokom potrage za ubicama, u blizini zgrade Ambasade SAD u Sarajevu policija je sa sedam vozila opkolila automobil crnogorshih tablica.

Kako je iz sarajevske policije potvrđeno, kontrolisano je vozilo i osobe u njemu. Osobe su predate policiji u Istočnom Sarajevu. Kako se saznaje, u vozilu “renault clio” bili su muškarac i žena.

“Navedena lica su u nadležnost Policijske uprave Istočno Sarajevo predata odmah nakon što ih je naša patrola zaustavila i legitimisala”, rekla je portparol MUP-a Kantona Sarajevo Suvada Kuldija.

Ove osobe su saslušane, ali još nisu puštene na slobodu. Određen im je pritvor od 24 sata, potvrđeno je iz policije u Istočnom Sarajevu. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje