Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Istraga ubistva Kenina Lukača: Tužilaštvo traži još dva mjeseca pritvora za osumnjičenu trojku

Preuzmite sliku

Sarajevsko Tužilaštvo tražilo je još dva mjeseca pritvora za Vedada Višnjića, Asmira Murtovića i Seada Adilovića, osumnjičene za ubistvo Kenina Lukača.

Prijedlog je upućen Kantonalnom sudu u Sarajevu koji će u zakonskom roku donijeti odluku.

– Produženje pritvora je zatraženo zbog opasnosti da bi osumnjičeni, boravkom na slobodi, mogli da pobjegnu, ponove krivično djelo, utiču na svjedoke i dokaze, te da bi njihovim puštanjem na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti, kazala je za Oslobođenje Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS-a.

Njih trojica se terete za ubistvo Kenina Lukača koje se desilo 20. januara ove godine u sarajevskom naselju Pofalići.

U njega je ispaljeno više hitaca iz vatrenog oružja, a osumnjičena trojka je tokom saslušanja navela da je do ubistva došlo tokom uzajamne pucnjave. Prema njihovim riječima, prvo je Lukač pucao prema njima, nakon čega su Adilović i Višnjić više puta pucali u njega. Lukač je najbolji prijatelj Mehmeda Ramića, koji je likvidiran sredinom decembra prošle godine.

Zbog ubistva Ramića, Interpol je raspisao potjernicu za Adelom Kabašem, koji se ranije prezivao Murtović a zbog pomaganja da pobjegne u Crnu Goru i sumnje u saučesništvo uhapšeni su Amel Jašarević, Igor Zuko i Edvin Imamović. Jašareviću je nedavno produžen pritvor za još dva mjeseca dok su Zuko i Imamović pušteni na slobodu uz mjere zabrane. (Oslobođenje)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje