Subota, 4. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Istraga o ubistvu sarajevskih policajaca: Raspisana potjernica za Aleksandrom Macanom

Preuzmite sliku

Na prijedlog Tužilaštva KS, Kantonalni sud u Sarajevu raspisao je potjernicu za Aleksandrom Macanom, koji se sumnjiči za likvidaciju sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Ko su izvršioci ovog brutalnog ubistva

Na prijedlog Tuzilaštva KS, Kantonalni sud u Sarajevu odredio je pritvor Aleksandru Macanu osumnjičenom za ubistvo policijskih sluzbenika MUP-a KS. Istovremeno, na prijedlog KTKS izdata je i naredba za raspisivanje međunarodne potjernice – rekla je za “AvazAzra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Podsjećamo, najmanje pet osoba osumnjičeno je da se može dovesti u vezu s likvidacijom sarajevskih policajaca Adisom Šehovićem i Davorom Vujinovićem 26. oktobra 2018. godine, u sarajevskom naselju Alipašino Polje, saznaje portal “Avaza”.

Imena prijavljenih, s jasnim detaljima ko su izvršioci ovog brutalnog ubistva, a ko su bili pomagači, navode se u dopuni izvještaja MUP-a KS koji je proslijeđen Tužilaštvu Kantona Sarajevo 5. novembra.

Prvoosumnjičeni automafijaš s Pala Aleksandar Macan, koji nije pronađen prošle sedmice na adresi, nalazi se u bijegu.

Za MUP KS slučaj rasvijetljen

Izvori “Avaza” tvrde da je sve na Tužilaštvu KS i da se cijeli slučaj, na koji se čekalo skoro tri godine, može okončati vrlo brzo. Imena pojedinih osoba odranije su poznata organima gonjenja.

Nusret Selimović, policijski komesar MUP-a KS, rekao je prošle sedmice da u cilju istrage ne može navoditi koliko je tačno osoba osumnjičeno, ali je istakao da je, s policijskog aspekta, za njih slučaj rasvijetljen.

– Zna se svaki detalj. Sve je napisano u izvještaju. Mislim da se može vrlo brzo sve riješiti. Tužilaštvo je sve dobilo i sve zavisi od toga kako će se reagirati – kaže izvor “Avaza” uključen u istragu.

SIPA je u Macanovoj vikendici pronašla i dva kalašnjikova. Veliku pomoć u lociranju osumnjičenih, putem najmanje tri aplikacije, pružile su strane obavještajne agencije, prije svega iz Njemačke, koji su locirali broj jednog od osumnjičenika, nakon čega se počeo sklapati mozaik.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,