Nedjelja, 26. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

“Ista osoba prijavila bombu u 2 pravosudne institucije, radi se na pronalasku”

Preuzmite sliku

Pored još nekoliko bh. gradova, ali i različitih lokacija u Sarajevu, dojave o bombama danas su stigle i na adrese Kantonalnog suda u Sarajevu i Vrhovnog suda Federacije BiH. Ustanovljeno je da su dojave bombi u obje pravosudne institucije u Sarajevu bile lažne, a istražne radnje su u toku.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova KS Mirza Hadžiabdić saopštio je da službenici nastavljaju dalji rad na identifikaciji i pronalasku lica koje je uputilo ovu lažnu dojavu i samim tim počinilo krivično djelo ‘izazivanje opće opasnosti’.

Riječ je, potvrđuje, o jednoj osobi.

“Da, jedno lice je uputilo dojavu za obje adrese. Jedno lice, jedan telefonski poziv i tom prilikom je rečeno da su postavljene bombe u obje institucije”, pojasnio je Hadžiabdić.

Podsjetimo, ubrzo je dojava o postavljenoj bombi stigla i na adresu Centralne izborne komisije BiH. Hadžiabdić nije mogao potvrditi pojedine navode da je dojava stigla pisanim putem i bila na ruskom jeziku.

“Kada je u pitanju dojava bombe u CIK-u, te aktivnosti provode državne policijske agencije – Direkcija za koordinaciju policijskih tijela i Agencija za istrage i zaštitu u saradnji sa Upravom policije KS, čiji službenici samo osiguravaju mjesto, te pružaju pomoć u realizaciji aktivnosti”, saopštio je Hadžiabdić.

S obzirom da su u toku intenzivne aktivnosti policijskih službenika u toku, portparol MUP-a KS nije bio u mogućnosti dati dodatne informacije vezano za to ko bi mogao stajati iza učestalih dojava.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,