Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ispovijest osuđenika: Kad mi je sudija rekao 26 godina zatvora, odmah sam pao u nesvijest

Preuzmite sliku

Kenan Huseljić iz Travnika 2015. godine osuđen je na kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 26 godina zbog ubistva 81-godišnjeg Karla Jurčevića 2012. godine.

U presudi je navedeno da je Kenan Huseljić (1990) u januaru 2012. godine iz koristoljublja ubio 81-godišnjeg Karla Jurčevića u njegovoj kući u naselju Dolac na Lašvi kod Travnika.

Kako je istaknuto, Huseljić je starca napao udarajući ga u glavu, A potom ga je ubo nožem u predjelu leđa, te ga je oborio na pod. Nakon toga je pritiskao njegov grudni koš, polomivši mu rebra i grudnu kost. S obzirom na to da je 81-godišnjak pružao otpor, svezao mu je ruke i noge, dok mu je na usta stavio platneni povez, te ga je stezao dok starac nije preminuo.

U presudi je navedeno da je kazna dugotrajnog zatvora Huseljiću izrečena s obzirom na to da je dokazano da je planirao ovo kazneno djelo, te je iz koristoljublja, na okrutan način ubio 81. godišnjeg starca.

Kako u svojoj zatvorskoj ispovijesti navodi, Huseljić je najprije priznao ubistvo, a nakon toga opvrgnuo sve navode. Nakon pritvora u trajanju od tri mjeseca Huseljić je pušten na slobodu zbog nedostatka dokaza. Tri godine kasnije, pojavio se dokaz u vidu DNK na kašu žrtve, što je nesumnjivo potvrdilo ranije sumnje o počinitelju svirepog ubistva starca.

Za Slučajeve-X Kenan je ispričao svoju stranu priče u kojoj tvrdi da je nepravedno osuđen na dugotrajnu kaznu: 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje