Utorak, 29. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Informacija iz Tužilaštva TK u vezi sa požarom na pijaci Arizona

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona izdalo je kraće saopćenje za javnost u vezi za požarom koji je u ranim jutarnjim satima izbio na pijaci ‘Arizona’.

Na terenu je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK zajedno sa istražiteljima OKP PU Gradačac i MUP-om TK. Na teren je izašao i inspektor protupožarne zaštite, a sa dežurnim tužiocem na terenu je i vještak elektro-struke.

Trenutna situacija je takva da se uviđaj provodi samo na dijelu lokacije gdje to dozvoljavaju sigurnosni uslovi.

Na drugom dijelu pijace, prema unutrašnjosti, još uvijek se pojavljuju manji lokalni požari koje vatrogasci nastoje sanirati. Međutim, u pitanju se lokacije na kojima ima plinskih boca i drugih zapaljivih predmeta, te također prisustvo dima ne dozvoljava još uvijek pristup svim lokacijama.

Nakon što požar u potpunosti bude lokalizovan i obezbijeđeni svi potrebni uslovi sa sigurnosnog aspekta počet će uviđaj i na tom dijelu pijace. Trenutno se obavljaju sve potrebne istražne radnje što uključuje uzimanje izjava, izuzimanje snimaka nadzornih kamera, prikupljanje tragova i dokaza na dostupnim lokacijama.

Mjesto požara na ‘Arizoni’ obezbjeđuju pripadnici jedinice za specijalne namjene MUP-a TK, a više informacija javnosti će biti poznato tokom sutrašnjeg dana, saopćio je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,