Nedjelja, 23. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Identifikovani napadači na policiju MUP-a TK, potraga u toku

Preuzmite sliku

Zoran i Slaviša Mihajlović iz Bijeljine, te Velibor Tomić i Dragan DŽaković iz Lopara identifikovani su kao napadači koji su pucali iz automatskog oružja na pripadnike policije koji su u naselju Rosulje u opštini Lukavac vršili uviđaj radi rasvjetljavanja razbojništva nad povratnikom Urošem Stojanovićem.

Kako je za N1 potvrdio Izudin Šarić, portparol MUP-a TK, pripadnici Specijalne jedinice za podršku jutros su krenuli u potragu za navedenim osobama, a u potrazi učestvuju i pripadnici CJB Doboj.

Policija i dalje traga za njima, a putevi kojima su se osumnjičeni mogli kretati blokirani su. U potrazi učestvuju pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona i Centra javne bezbjednosti Doboj. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, biće angažovan i helikopter Republike Srpske.

Četiri osobe pucale su juče iz automatskog oružja na pripadnike policije koji su u naselju Rosulje vršili uviđaj radi rasvjetljavanja razbojništva nad Urošem Stojanovićem (87), srpskim povratnikom u Donju Brijesnicu kod Lukavca, koji je pretučen u srijedu, 24. februara.

Nakon što su juče u 10:30 sati pucali na policiju, napadači su automobilom pobjegli ka Petrovu.

Stojanoviću, koji živi sam u porodičnoj kući u zaseoku Rosulje, nanesene su povrede po rukama, glavi i tijelu, zbog čega je povrijeđeni starac u teškom stanju prebačen u tuzlansku bolnicu. Njega je vezanog u kući pronašao komšija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,