Srijeda, 22. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Huligani šarali voz pa uhvaćeni: Teško povrijedili radnika Željeznica FBiH

Preuzmite sliku

Grupa huligana napala je Z.I.(56), službenu osobu Željeznica FBiH – otpravnika vozova željezničke stanice Sarajevo na dužnosti i nanijela mu teže tjelesne povrede.

,,Grupa od pet huligana je u subotu, 26. augusta, u 03.55 sati šarala grafite na bočnoj strani lokalnog voza na relaciji Sarajevo-Zenica koji je bio postavljen na Prvom peronu Glavne željezničke stanice u Sarajevu. U toku izvršenja tog vandalskog čina, opazio ih je otpravnik vozova Z.I. koji je imao namjeru da spriječi nanošenje štete i da zaštiti željezničku imovinu. Četvorica su pobjegla sa lica događaja, dok je peti, koji je “čuvao stražu” snažno udario Z.I. u predjelu grudnog koša i nanio mu teže tjelesne povrede i psihičku traumu”, navodi se u saopćenju iz Službe za odnose sa javošću ŽFBiH.

Odmah je pozvana policija i hitna pomoć koja je povrijeđenog radnika medicinski zbrinula i uputila na dalje liječenje. Zbog uviđaja voz je kasnio u polasku 70 minuta čime je putnicima i ŽBiH nanesene dodatna materijalna šteta.

Uprava ŽFBiH izrazila je zahvalnost svom radniku Z.I. na požrtvovanom i predanom radu i želi mu brz i uspješan oporavak.

,,Nažalost, ovo nije prvi slučaj napada na željezničke radnike i imovinu ŽFBiH. Apelujemo na policijske i pravosudne organe da najoštrije sankcionišu vinovnike ovih i sličnih napada na osoblje i imovinu ŽFBiH. Konačno, ljudski život nema cijenu”, ističe se u saopćenju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,