Ponedjeljak, 4. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Horor kod Gradiške: Iz “sačekuše” sjekirom i nožem napao policajce

Preuzmite sliku

U Romanovcima kod Gradiške za dlaku je izbjegnuta tragedija kada je Interventna jedinica Sudske policije RS došla pred porodičnu kuću Ljubomira Đ. u namjeri da ga odvede na zakazano ročište u Osnovnom sudu Gradiška, gdje mu se sudilo zbog ranijeg nasilničkog ponašanja.

Kako je Ljubomir Đ. već poznat po nasilničkim ispadima, jer je na gotovo identičan način i u avgustu prošle godine pokušao da otjera sudske policajce iz svog dvorišta, ovog puta akcija je isplanirana do najsitnijih detalja.

“Ljubomir Đ. se nije pojavljivao na ročištima u osnovnom sudu i sudija je izdao naredbu za njegovo dovođenje, što je u okviru posla koji obavlja sudska policija. Pred njegove objekte sudski policajci su došli u ranim jutarnjim časovima, kako bi ga spriječili da pobjegne”, ispričao je izvor iz sudske policije.

Dodaje kako je akcija počela oko šest sati ujutro, kada su sudski policajci došli do kuće, na kojoj su bila odškrinuta vrata.

Jedan od sudskih policajaca je pozivao Ljubomira Đ. i saopštio mu zbog čega su došli.

Kada je Ljubomir čuo sudskog policajca, odmah je počeo sa psovanjem, dok je u rukama držao sjekiru i nož. U trenutku ulaska sudskih policajaca u kuću nasilnik se nalazio na drugom kraju zamračene prostorije.

“Ljubomir je u tim trenucima nekontrolisano mahao sjekirom i nasrtao prema sudskim policajcima, nakon čega su oni ušli u prostoriju”, ispričao je izvor.

Ljubomir je zamahnuo sjekirom prema sudskom policajcu, koji je uspio da postavi štit i tako se odbranio od napada nasilnika.

Nakon toga, Ljubomir je bacio sjekiru prema sudskom policajcu! (Srpskainfo)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,