Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Hapšenje tokom utakmice Sloboda – Željezničar, porodica se žali na policijsku brutalnost

Preuzmite sliku

Jedna osoba uhapšena je jučer tokom utakmice Sloboda – Željezničar u Banovićima.

Redakciji portala Tuzlanski.ba javila se porodica Alispahić koja tvrdi da je brutalno napadnuta od strane MUP TK na fudbalskoj utakmici Sloboda- Željezničara koja je odigrana na stadionu u Banovićima.

– Poštovani,

Danas (10.09.2022 oko 16:40h) sam bila svjedok prekomjerne upotrebe sile od strane policijskih službenika. Momak je brutalno pretučen, jer je izašao sa fudbalske utakmice zbog iznenadne kiše.

Prije svega želim naglasiti da na utakmici nije bilo problema, huliganstva niti bilo kakvih nereda.

Naime, kada je momak bio na izlazu, policijski službenik mu je doviknuo nešto (nerazumljivo zbog buke sa stadiona), te je momak zastao i sasvim pristojno pitao da li postoji neki problem. U tom trenutku policajac, naočigled mnogih svjedoka, bez ikakvog upozorenja, bez opomene, bez predstavljanja, bez ikakvog razloga, fizički nasrće na momka. Odmah nakon toga dolaze još četiri policijska službenika, koji obaraju momka i vezuju ga. Čak i tada nastavljaju tući i maltretirati momka koji vezan leži na zemlji. (U videu je vidljiv dio dešavanja)

Napominjem, nije postojao apsolutno nikakav razlog niti povod za takvo ponašanje policije, a to mogu potvrditi i mnogobrojni svjedoci koji su ostali zatečeni situacijom.

Momak je spašen brzom reakcijom lokalne policije (iz PS Banovići), koji su ga priveli u stanicu i utvrdili da nije napravio nikakav prekršaj, alkotestom potvrdili da nije u alkoholiziranom stanju, te pustili bez ikakve kazne i bez prekršajnog naloga. Naknadno je morao tražiti liječničku pomoć zbog povreda kičme, navodi se u e-mail poruci koja je pristigla na adresu našeg portala.

Porodica Alispahić također navodi kako su snimak i informaciju o ovom događaju proslijedili nadležnim institucijama.

Više o ovom događaju pokušat ćemo saznati sutra iz Uprave policije MUP-a TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje