Petak, 4. Decembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Hapšenja u Sarajevu: U stanu napravili improvizovanu laboratoriju droge

U dvije odvojene policijske akcije koje su provedene na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva uhapšene su tri osobe osumnjičene za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako piše Oslobođenje, pripadnici MUP-a KS-a su priveli 24-godišnjeg Harisa Hercu iz Sarajeva, kod kojeg je pronađena veća količina narkotika. Osim za pomenuto krivično djelo, njemu se na teret stavlja da je počinio i krivična djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i municije. Prilikom pretresa njegove kuće, koju privremeno koristi na području općine Novo Sarajevo, pronađeno je i oduzeto oko 280 grama marihuane, oko 120 grama speeda, 165 tableta ecstasyja, pištolj nepoznate marke i kalibra s dobošem i tri pištoljska metka.

On je priveden na ispitivanje, a o daljim mjerama će odlučiti postupajući tužilac Tužilaštva KS-a.

U drugoj akciji koju su u Ulici akademika Petra Mandića u Istočnoj Ilidži proveli pripadnici policije u Istočnom Sarajevu uhapšeni su Nermin Hamidović i Adisa Mahmutović. U stanu koji je koristio osumnjičeni dvojac policajci su pronašli improvizovanu laboratoriјu za vјeštački uzgoј droge.

  • Navodeći inicijale, u PU Istočno Sarajevo su kazali da su tom prilikom pronađeni 441 gram speeda, 670 grama marihuane, 14 stabljika indiјske konoplje, sedam tableta ecstasyja, dviјe digitalne vage, kao i drugi predmeti i sredstva namiјenjeni za vјeštački uzgoј droge.

    – O svemu je obaviјešten dežurni tužilac Okružnog јavnog tužilaštva Istočno Saraјevo, koјem će nakon dokumentovanja predmeta biti dostavljen izvјeštaј protiv osumnjičenih, pojašnjavaju u PU Istočno Sarajevo. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,