Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Hapšenja u Prijedoru povezana s ubistvom načelnika krim policije

Preuzmite sliku

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine i Ministarstvo unutrašnjih poslova bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (MUP RS) provode aktivnosti na području Prijedora u borbi potiv organizovanog kriminala, korupcije i više teških krivičnih djela, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tužilac Tužilaštva BiH koordiniše aktivnosti policijskih službenika MUP-a RS, koji vrše lišenja slobode i pretrese trojice osumnjičenih na području Prijedora.

“Navedeni osumnjičeni, među kojima je i jedan policijski službenik MUP-a RS, dovode se u vezu sa organizovanom kriminalnom grupom, koja se istražuje zbog teškog ubistva načelnika krim policije Prijedor, Radenka Bašića u martu ove godine, kao i niza teških krivičnih djela povezanih s narko kriminalom i krijumčarenjem opojnih droga”, navode iz Tužilaštva BiH.

S obzirom na to da je među osumnjičenima i ovlašteno službeno lice, krivična djela imaju elemente korupcije i zloupotrebe policijskih kapaciteta za izvršenje krivičnih djela, dodaje se.

Nakon lišenja slobode i kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će izvršiti ispitivanje osumnjičenih u prisustvu njihovih advokata i donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje