Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Granična policija BiH: Uhapšeni Crnogorci koji su počinili krađu u Trebinju

Preuzmite sliku

Zahvaljujući saradnji pripadnika Granične policije Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, na Međunarodnom graničnom prijelazu Klobuk zadržani su državljani Crne Gore osumnjičeni da su nekoliko sati ranije počinili krađu u prodavnici na području Trebinja.

Prethodno su službenici Policijske uprave Trebinje o ovom događaju obavijestili pripadnike Jedinice granične policije Trebinje koji su uočili osumnjičene R.Ć. (1981.) i U.S. (1984.) pri izlasku iz BiH.

Kod njih je nađeno i nekoliko parfema za koje se sumnja da potječu iz pomenute krađe.

Državljani Crne Gore predati su službenicima PU Trebinje na daljnju kriminalističku obradu.

Rasvjetljavanje ovog krivičnog djela još jedan je od primjera dobre saradnje GPBiH i MUP-a Republike Srpske u borbi protiv prekograničnog kriminala i svih drugih oblika kriminaliteta.

Službenici JGP-a Zvornik lišili su slobode A.P. (1973.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela “teška tjelesna povreda”.

Državljanin BiH kontroliran je pri izlasku iz BiH na MGP-u Šepak i predat službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu. Istog dana službenici ove jedinice su prilikom izlaska iz BiH na MGP-u Karakaj prilikom kontrole autobusa zatekli dvije osobe afroazijskog porijekla bez identifikacijskih dokumenata.

U razgovoru sa službenicima JGP-a Zvornik osobe su izjavile da dolaze iz Pakistana. Predate su pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,