Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Granična policija BiH: Spriječeno krijumčarenje sedam državljana Bangladeša

Preuzmite sliku

Na području opštine Kalesija pronađeno je sedam državljana Bangladeša, a pokušaj njihovog krijumčarenja spriječili su pripadnici Jedinice granične policije Zvornik i Policijske uprave Kalesija, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Tri lica afro-azijskog porijekla pronađena su u ponedjeljak, 3. avgusta, prilikom kontrole vozila “opel” kojim je upravljao državljanin BiH čiji su inicijali S.E.

Zbog sumnje da je riječ o krijumčarenju ljudi i transporta krijumčarenih preko područja BiH, dalji rad na predmetu je ustupljen policijskim službenicima Jedinice granične policije Zvornik, koji su priveli tri nelegalna migranta i jednog državljanina BiH.

O događaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH, koje je naredilo zadržavanje svih lica u prostorijama Jedinice radi obrade i dokumentovanja krivičnog djela krijumčarenja ljudi.

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona juče se na području opštine Kalesija kontrolisali još četiri državljanina Bangladeša, a koja se dovode u vezu sa licem S.E.

Protiv državljanina BiH će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje ljudi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje