Četvrtak, 22. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Gračanica: Otkriveni počinioci više krađa u TK

Policijski službenici Uprave policije MUP TK ( OKP PU Gračanica) su radeći na rasvjetljavanju i otkrivanju izvršioca krivičnog djela „Krađe“ i „Pokušaja krađe” (pmv)  izvršena u periodu od 08.11. do 21.11.2017. godine na području Tuzlanskog kantona došli do operativnih  saznanja o mogućem počiniocima.

Radi se o: E.B.., rođen 1996. godine i H.S.,rođen 1999. godine, oba nastanjena na području općine Gračanice. E.B. i H.S. su lišena slobode i privedena u službene prostorije PU Gračanica radi kriminalističke obrade,, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili pet  krivičnih djela „Krađe“ i dva krivična djela „Pokušaja krađe (pmv)  iz čl. 286  KZ FBiH.

Policijski službenici OKP PU Gračanica nastavljaju dalji rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela, a  E.B..je uz Izvještaj o učinjenim krivičnim djelima predat nadležnom Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje, dok je H.S. po uputama postupajućeg tužioca zadržan u prostorijama za zadržavanje, te će odluka o  daljnjem postupanju za istog biti donešena naknadno. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,