Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Gavriću sedam i po godina zatvora za ubistvo bivše supruge

Preuzmite sliku

Dalibor Gavrić (43) iz Prnjavora osuđen je na sedam i po godina za ubistvo bivše nevjenčane supruge Mile Malešević (24), a koju je, po presudi, ubio bombom, od čije je eksplozije i on ranjen.

Okružni sud u Banjaluci ga je juče proglasio krivim za ubistvo i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Za ubistvo je osuđen na sedam godina, a za oružje na godinu dana, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od sedam godina i šest mjeseci, javljaju Nezavisne.

Gavriću je ovom presudom, uz ostalo, oduzeta automatska puška sa preklopnim kundakom, tri spremnika za automatsku pušku sa 62 metaka, te smeđa kutija sa 19 pancirnih metaka.

Po optužnici, po kojoj je proglašen krivim, Gavrić je 14. septembra prošle godine, oko 20 časova, ispred Milinog kafića “Akapulko M”, nakon svađe s njom aktivirao bombu, od koje je ona poginula, a on teško povrijeđen, zbog čega mu je amputiran dio noge.

Kada je ubio Maleševićevu, bio je pijan i bitno smanjene uračunljivosti. Iz prvog braka optuženi ima dvije kćerke, od kojih je jedna punoljetna, a sa Milom ima petogodišnjeg sina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,