Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

FUP: Uhapšena jedna osoba zbog neovlaštenog prometa narkotika

Preuzmite sliku

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) danas su pod nadzorom Kantonalnog  tužilaštva Kantona Sarajevo, na području općine Hadžići, lišili slobode osobu inicijala A. D. (1995.) koja se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela – neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopćeno je iz FUP-a.

U sklopu spomenutih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici FUP-a vrše pretres stambenog objekta koji koristili osumnjičeni na području općine Hadžići, a kojom prilikom je do sada pronađena i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge „canabis sativa L“ i „amfetamin“, vaga za precizno vaganje, vatreno oružje i drugi predmeti koji potiču, ili koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osoba lišena slobode će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će protiv istog biti podnesen Izvještaj o počinjenom krvičnom djelu nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,