Srijeda, 27. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Fizički sukob migranata u centru Tuzle: Dvije osobe povrijeđene

U petak, 14.06.2019. godine oko 03.00 sata ujutro, policija je zaprimila dojavu o fizičkom sukobu dva migranta koji se dogodio u centru Tuzle, tačnije na Trgu Slobode, a koji je nastavljen i na Sonom trgu.

Kako saznajemo, policiji je ovaj slučaj prijavilo osoblje Hitne medicinske pomoći Tuzla, koji su odmah po dolasku na teren migrantima pružili liječničku pomoć, a zatim se sa njima zaputili na Univerzitetsko-klinički centar Tuzla.

Ljekari su jednom migrantu konstatovali lakše tjelesne povrede, dok se o stepenu povreda drugog migranta nisu izjasnili.

– Uviđaj su na licu mjesta obavili službenici Odjela kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK, a o slučaju je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva TK – izjavila je za portal Tuzlanski.ba Amra Kapidžić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova TK.

Kako nezvanično saznaje Tuzlanski.ba, jedan od migranata povrijeđen je tupim predmetom. Također, nezvanično saznajemo da se radi o migrantima iz Alžira i Maroka. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,