Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Akcija u kojoj je nakon potjere savladan odbjegli robijaš (VIDEO)

Preuzmite sliku

Službenici MUP-a TK jučer su kako pričaju očevici nakon filmske potjere uspjeli lišiti slobode 31-godišnjeg M.H., koji je u jutarnjim satima pod nerazjašnjenim okolnostima uspio da pobjegne iz KPZ-a Tuzla – odjeljenje Kozlovac.

M.H. je ubrzo uhapšen u naselju Irac u neposrednoj blizini Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla kada je s nožem u rukama prijetio službenicima MUP-a TK da će baciti ručnu bombu i sebi presuditi nožem.

Međutim, tuzlanski policajci uspjeli su savladati i uhapsiti M.H., on je priveden u službene prostorije na kriminalističku obradu, javlja Avaz.

U ovoj akciji tuzlanski policajci pokazali su zavodan nivo vještine i profesionalnosti, jer su odbjeglog zatvorenika locirali i uhapsili u izuzetnom kratkom vremenskom roku. Inače, M.H. je odranije poznat organima gonjenja zbog počinjenih krivičnih djela teških krađa i razbojništava.

U video snimku koji smo dobili od našeg čitatelja može se vidjeti dio policijske akcije u kojoj je savladan odbjegli robijaš.

Na snimku se jasno može čuti kako službenici MUP-a TK upozoravaju 31-godišnjeg M.H. da baci nož koji je držao u ruci. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje