Utorak, 18. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Faruk Balijagić stiže u BiH da objasni bacanje bombe na kuću Emine, bivše Šmrkove žene

Preuzmite sliku

“Kada se u sudnici pojavi Eldan Žigović, Faruk Balijagić će doći u BiH”, rekao je jučer u sudnici Kantonalnog suda u Sarajevu Ado Balijagić, optužen za podstrekavanje na ubistvo, razbojništvo i ugrožavanje sigurnosti.

Adnan Maglić, osuđen za dilanje droge, jučer je doveden iz KPZ-a u Mostaru, te je kao svjedok Tužilaštva rekao da ga je posjetio Eldan Žigović.

“On mi je rekao da je plaćen od porodice Balijagić kako bi me ranio. Rekao mi je i to da treba baciti bombu na kuću Emine Minke Arnautović, bivše supruge Admira Arnautovića Šmrka”, rekao je svjedok.

Potom je ispričao da je Arnautović angažovao advokata Faruka Balijagića da ga prebaci iz KPZ-a Zenica u sarajevski zatvor za 20.000 KM.

“Umjesto toga, Arnautović je prebačen u KPZ Banja Luka, te su Maglić i Emina Arnautović vršili pritisak na Adu Balijagića da im vrati novac. Kad je Ado počeo vraćati novac na rate, Faruk Balijagić je to saznao i angažovao Žigovića da puca na Maglića”, rekao je ovaj svjedok, prenosi Oslobođenje.

Maglić je sa Žigovićem otišao u policiju da prijavi krivično djelo, ali ga policija nije ozbiljno shvatila.

“Na kraju, kad je u MUP-u KS-a pokazao poruke koje je dobio na mobitel, ozbiljno su ih shvatili”, rekao je svjedok. Svjedok je rekao da je sa Arnautovićem bio dobar prijatelj, no i pored toga nije njega niti Eminu Arnautović upozorio na opasnost.

Eldan Žigović, ključni svjedok u postupku protiv Ade Balijagića, ni ovaj put se nije pojavio u sudnici jer je, kako se moglo čuti, deportovan u Srbiju i trenutno je u Sandžaku. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje