Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Fabriku za proizvodnju namještaja u Banjaluci ‘progutao’ požar: Radnici u očaju (FOTO | VIDEO)

Preuzmite sliku

Danas oko 11 časova izbio je požaru u pomenutom preduzeću u Zelenom viru kod Banjaluke i tom prilikom pričinjena je šteta od skoro milion maraka.

Na licu mjesta je bio veliki broj vatrogasaca koji su se borili da ugase vatru.

Radnici su istakli da nije bilo povrijeđenih, a na vrijeme je stigla i Hitna pomoć.

Radnici posmatraju u nevjerici i kažu da je za 5 minuta sve izgorjelo.

Požar je kako pričaju izbio u 11.15 sati kad su se vratili sa pauze, te da je samo za par minuta izgorjela kompletna hala.

Kada samo primjetili varničenje iz jedne mašine odmah smo pokušali da ugasimo vatru i mislilo smo da smo uspjeli, ali tada se čula manja eksplozija i cijela hala je za samo minut bila puna dima, ispričao je radnik preduzeća “Stolarija Nešo”.

Jedan od radnika je za portal Srpskainfo.com ispričao do detalja kako je došlo do požara u kojem je doslovno nestala njegova firma.

– Nakon pauze vratili smo se u halu i taman kad smo se počeli pripremati za rad, kolege i ja samo primijetili prvo da se dimi iz jedne mašine. Kada smo prišli u tom trenutku je počelo nešto da varniči, a zatim je vatra planula i mi smo odmah uzeli protiv požarne aparate i krenuli da gasimo vatru – ispričao je ovaj radnik za Srpskainfo.

Kaže da su u jednom trenutku pomislili da su ugasili vatru, ali da je taj optimizam veoma kratko trajao.

– Poslije samo par sekundi počelo se dimiti iz crijeva u kojem bude piljevina i zatim je eksplodirala vreća koja se nalazila na kraju tog crijeva. Sa protivpožarnim aparatima pokušali smo ugasiti vatru, kolege su priključili i crijeva na hidrante, ali nismo uspjeli. Vatra se velikom brzinom počela širiti po zidovima i mašinama, da nije bilo nikakve šanse da je zaustavimo. Dim je odjednom napunio cijelu halu i više nismo mogli disati – ispričao je ovaj radnik.

Ističe da su se u jednom trenutku prepali za vlastite živote i istrčali ispred.

– Za manje od pet minuta vatra je progutala cijelu fabriku. Osim toga, požar je zahvatio i dio zgrade koja se nalazi sa desne strane ove hale i na njoj je pričinjena veća šteta, ali na sreću ona nije izgorjela – pojasnio je sagovornik Srpskainfo.

Ističe da da su vatrogasci došli tek poslije dvadesetak minuta, a da je do tada hala u potpunosti izgorjela.

– Nadam se da će se vlasnik Nebojša Milinković uspjeti oporaviti od ovog udarca i da nećemo stati na ulici, istakao je očajni radnik.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,