Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Epilog požara u Brčkom: Šest osoba povrijeđeno, pet se otrovalo, vatra progutala dobar dio fabrike

Preuzmite sliku

U velikom požaru salona namještaja “Malagić” u Brčkom lakše je povrijeđeno šest osoba, a trećina fabrike je izgorila, potvrđeno je Nezavisnim novinama.

Salih Ibrahimbegović, portparol brčanskog Zdravstvenog centra, potvrdio je da je šest osoba povrijeđeno u požaru, te da su svi van životne opasnosti.

“Pet osoba je zadobilo trovanje ugljen-monoksidom, a jedna osoba je imala uganuće”, kazao je Ibrahimbegović.

Mićo Simikić, pomoćnik ministra za zaštitu i spašavanje u Vladi Brčko Distrikta, rekao je za Nezavisne novine da je požar prije 10.30 časova stavljen pod kontrolu.

“Otprilike je trećina fabrike izgorila. Ovo je stari problem u brčanskoj industriji da firme nemaju hidrante, odnosno dovoljno vode, pa smo morali dovoziti vodu iz baze. Upotrijebili smo sve resurse koje smo imali i oko pola 11 smo požar stavili pod kontrolu. Završeno je sve u rekordnom roku”, naveo je Simikić.

 • Vezano | Požar u Brčkom: Gori postrojenje salona namještaja “Malagić” 

  Dodao je da će šteta na fabrici kasnije biti procijenjena.

  “Moram napomenuti da jedan dio fabrika za proizvodnju nemaju dovoljno vode u hidrantima tako da je to dosta otežalo gašenje požara, ali smo ga uspjeli staviti pod kontrolu. Ostali su dežurni vatrogasci kod fabrike. Firme moraju da povedu računa da imaju dovoljno vode u hidrantima i započnu gašenje požara prije nego se on razvije”, naveo je Simikić.

 • Na pitanje da li se zna šta je uzrok požara, Simikić odgovara da se još ne zna, te da vještačenja iz policije i tužilaštva tek slijede.

  “Dobili smo poziv oko 8.45 i odmah smo krenuli na lice mjesta. To je salon namještaja, nalaze se lako zapaljive stvari”, zaključio je Simikić.

  Podsjećamo, Hala Malagić & Divani d.o.o. sa sjedištem u Brčkom u Ulici Mehmeda Malića i Ibrahima Džindića bb jutros je zahvatila vatrena stihija.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,