Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Epilog kokainske žurke u Bijeljini: Starleta iz Srbije optužena za međunarodnu prostituciju

Preuzmite sliku

Protiv Tijane Maksimović (28) poznatije kao Tijana Ajfon podignuta je optužnica zbog sumnje da je vrbovala i navodila dvije osobe za pružanje seskualnih usluga u maju ove godine u Bijeljini.

Maskimovićeva se trereti da je krajem maja ove godine, poticala državljanke Srbije sa područja Beograda, G.S. i S.P. da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju sa njom u BiH, na područje grada Bijeljine, te da na privatnoj zabavi, pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 eura.

Kako se navodi u optužnici, optužena je zajedno sa navedenim osobama, 27. maja za vrijeme trajanja pandemije Covid 19, ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, preko vodene granice na rijeci Savi, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu u mjestu Suho Polje u blizini Bijeljine.

  • Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske dolaskom na navedenu lokaciju prekinuli su održavanje zabave, te navedene osobe lišili slobode, piše Srpskainfo.

    – Optužena se tereti da je sa umišljajem, u cilju ostvarivanja nezakonite zarade, vrbovala i navodila dvije osobe, strane državljanke, na pružanje seksualnih usluga u državi u kojoj nemaju prebivalište ni državljanstvo, čime je počinila krivično djelo Međunarodno navođenje na prostituciju – pojasnili su u Tužilaštvu BiH. (Foto: Goran Šurlan) 

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje