Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Elez preko advokata poručuje da će otkriti ubice sarajevskih policajaca i ko je naredio Krunićevu likvidaciju

Preuzmite sliku

Rekao mi je da se plaše njegovog dolaska, jer su svjesni koliko zna i o policajcima i tužiocima. Kaže da zna o ubistvima više nego svi oni skupa, kaže Tomić

Darko Elez (40) traži da mu se daju garancije da njegov život biti siguran ako ga izruče Bosni Hercegovini, kazao nam je jučer njegov advokat Duško Tomić, koji ga je posjetio u ekstradicionom pritvoru koji će trajati 18 dana, prenosi Avaz.

Traži zaštitu

– Rekao mi je da poručim, ako ga pošalju u zatvor u Foči, da će ga tamo sigurno ubiti. On je spreman da sarađuje i da otkrije svoja saznanja o brojnim istragama. Rekao mi je da zna ko je ubio sarajevske policajce Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Tu mi je samo u jednoj rečenici spomenuo da se radi o nekim narkoticima. Također, ko je naredio da se likvidira banjalučki biznismen Slaviša Krunić, to mi je kazao kad sam mu bio u posjeti.

 • Tomić kaže da je njegov klijent svjestan da ga mediji s informacijama koje dobivaju od pravosudnih i tužilačkih izvora žele prikazati kao najvećeg mafijaša na Balkanu, a on to nije.

  – Rekao mi je da se plaše njegovog dolaska, jer su svjesni koliko zna i o policajcima i tužiocima. Kaže da zna o ubistvima više nego svi oni skupa. On tvrdi da će otkriti mnoge detalje iz podzemlja ako mu pruže zaštitu. Također je rekao da je u zatvoru u Sremskoj Mitrovici upoznao brojne robijaše, pa tako i Čabu Dera, ali da s njim nije ulazio ni u kakve poslove. Želim reći da srbijanske vlasti o njemu nemaju ništa nakon 2009. godine, sve prije toga je odležao – kaže Tomić.

  Dvije likvidacije

  Tomić tvrdi da je pogledao dokaze koji su dostavljeni Srbiji iz BiH, a koji se tiču istrage o krivičnim djelima za koja se tereti. Između ostalog, sumnjiči se za likvidacije iz 2018. i 2019. godine, a radi se o ubistvima Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića.

  – Tu se radi o izjavama jednog zaštićenog svjedoka na osnovu kojih je i napravljen ovaj predmet – pojasnio je Tomić.

  Izvori bliski istrazi tvrde da su oni ubijeni jer su odbili plaćati reket.

  Hoće li u isti zatvor sa Ždralom

  Inače, u KPZ-u Foča dvadesetogodišnju kaznu izdržava i Elezov bivši kum Đorđe Ždrale Đoka, koji mu je zakleti neprijatelj dugo godina. On robija zbog ubistva Ljubiše Savića Mauzera. Ranije su jedan drugoga pokušali ubiti u više navrata zbog borbe za prevlast u podzemlju u Istočnom Sarajevu.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,