Ponedjeljak, 24. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dvojici Ukrajinaca određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bjekstva

Preuzmite sliku

Dva ukrajinska državljanina koja su u nedjelju uhapšena nakon što su zatečena s 99.960,00 konvertibilnih maraka koje su otuđili s bankomata Sberbank u Bihaću, su u toku jučerašnjeg dana predana postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, prenosi N1.

Nakon što su osumnjičene osobe ispitane, postupajući tužilac je uputio Kantonalnom sudu u Bihaću obrazložen prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo računalne prijevare, te postojanja pritvorskih razloga – opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke i saučesnike, kao i od ponavljanja krivičnog djela.

Kantonalni sud u Bihaću je svojim rješenjem od 3. februara odredio jednomjesečni pritvor osumnjičenima, pritom cijeneći da postoji samo opasnost od bjekstva, a ne i druga dva predložena pritvorska razloga. Zbog navedenog će Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona izjaviti žalbu Krivičnom vijeću Kantonalnog suda u Bihaću.

Vezano | Za samo tri dana s bankomata podigli blizu 3 miliona KM: Pripadnici MUP-a USK uhapsili dvojicu Ukrajinaca  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje