Srijeda, 30. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Dvije osobe poginule u saobraćajnoj nesreću na magistralnom putu M-17

Na magistralnom putu M-17 u četvrtak je oko 17.50 sati u mjestu Tarčin, općina Hadžići, došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj su dvije osobe smrtno stradale a jedna zadobila lakše ozljede.

Naime, došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke “audi 80”, reg. oznake J05-T-490, kojim je upravljao vozač H.M., rođen 1982.godine u Sarajevu, nastanjen na Ilidži i teretnog motornog vozila marke “mercedes” 814, reg. oznake 132-A-526, kojim je upravljao vozač N.B., rođen 1958. godine u Konjicu, gdje je i nastanjen.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi na licu mjesta smrtno su stradali vozač putničkog motornog vozila marke “audi” H.M. i putnik iz navedenog vozila Ć.E., rođen 1982. godine u Konjicu, gdje je i nastanjen.

Istog dana u 18.26 sati, od ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, konstatovana je smrt navedenih lica.

Tijela smrtno nastradalih su vozilom KJKP Pokop prevezena u prosekturu Bare, gdje će po nalaogu tužioca biti izvršena obdukcija.

Lakše tjelesne povrede zadobio je vozač N.B., a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje