Nedjelja, 31. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Dvije osobe lišene slobode zbog rasturanja droge u Tuzli i Lukavcu

Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Uprave policije MUP TK-a slobode su lišili dvije osobe na području Lukavca odnosno Tuzle.

Naime, nakon niza poduzetih operativno taktičkih mjera i radnji,  u utorak 25. juna na području općine Lukavac, slobode je lišen A.D. iz Lukavca, za kojim je bila raspisana potraga od strane Općinskog suda u Lukavcu zbog krivičnih djela: Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, počinjenih u mjesecu maju tekuće godine.

Navedeno lice je, uz saglasnost kantonalnog tužioca,  predato u dalju nadležnost Sudskoj policiji Općinskog suda u Tuzli.

Takođe, policijski službenici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su u srijedu 26. juna, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, lišili slobode D.S. iz Tuzle.

Naime, navedeno lice je prilikom uočavanja službenika policije odbacilo određenu količinu materije, za koju je vještačenjem utvrđeno da se radi o opojnoj drogi ‘cannabis sativa’ u količini od oko 33 grama. D.S. je nakon kriminalističke obrade, uz Izvještaj, predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ‘Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga’, saopćio je MUP TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,