Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Državljanin Srbije uhapšen nakon pokušaja švercovanja 3.715 kutija cigareta

Preuzmite sliku

Cigarete su otkrivene u šupljinama i namjenski napravljenim prostorima u vozilu

Policijski službenici Jedinice granične policije Bijeljina, u saradnji s pripadnicima Uprave za indirektno oporezivanje, otkrili su u srijedu, 1. maja, na ulazu u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi, u “Renault Espaceu” registarskih oznaka Republike Srbije, 3.715 kutija cigareta bez akciznih markica.

Cigarete su otkrivene u šupljinama i namjenski napravljenim prostorima u vozilu. Vozač Renaulta, dvadesetdevetogodišnji državljanin Srbije, U.S., lišen je slobode i uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „krijumčarenje“ u vezi s krivičnim djelom „nedozvoljeni promet akciznih proizvoda“ predat Tužilaštvu BiH, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Dan ranije, službenici JGP Bijeljina na MGP Rača prilikom granične kontrole “Peugeota” registarskih oznaka Republike Srbije, otkrili su tri osobe s područja Kosova koje su u BiH pokušale ući s tuđim ličnim kartama R. Srbije. Vozač Peugeota, državljanin Srbije S.S. (1987.), kao i E.K. (2001.), I.K. (2002.) i A.S. ( 2002.) s područja Kosova predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Protiv državljanina Srbije S.S. Tužilaštvu BiH bit će podnijet Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „krijumčarenje ljudi“, navodi se u saopćenju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje