Četvrtak, 23. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Državljanin Hrvatske prevarama krao novac od građana u BiH

Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica PU Prijedor, u saradnji sa pripadnicima Jedinice granične policije Izačić a na osnovu prethodno raspisane potrage za licem, lišili su slobode lice Đ.F. (1952) iz Garešnice, državljanin Hrvatske zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje krivičnog djela „Krađa“ počinjenog 22.01.2015. godine na štetu T.R. iz Kozarske Dubice i krivičnog djela „Teška krađa“ počinjenog dana 09.05.2017. godine na štetu P.D. iz Kozarske Dubice.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeno lice Đ.F. počinilo krivična djela koja mu se stavljaju na teret, na način da je nudeći usluge masaže te prodaje masažera, dana 22.10.2015. godine, sa još jednom nepoznatom ženskom osobom, ušlo u kuću lica T.R. te iskoristivši nepažnju oštećenog, otuđilo novac u iznosu od 1.800,00 KM, čime je počinilo krivično djelo „Krađa“. Daljim radom na okolnosti izvršenja krivičnih djela utvrđeno je, da je osumnjičeno lice dana 09.05.2017. sa još jednom nepoznatom ženskom osobom, nudeći na prodaju odjevne predmete za starije osobe, iskoristilo nepažnju oštećenog P.D. te iz unutrašnjosti porodične kuće, otuđilo novac u iznosu od 8.500,00 eura, čime je počinilo krivično djelo „Teška krađa“.

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, kojem će, po kompletiranju predmeta, protiv lica F.Đ, biti dostavljena Dopuna izvještaja za počinjeno krivično djelo „Krađa“ i izvještaj za počinjeno krivično djelo „Teška krađa“.

Takođe navodimo da je Policijskoj stanici Prijedor 1, dana 10.11.2017. godine prijavljeno, da su u porodičnu kuću lica F.I. u mjestu Hambarine, došle dvije nepoznate ženske osobe, koje su se predstavile kao doktori koji pružaju pomoć starim i bolesnim licima, iskoristile nepažnju lica F.I. te iz kuće otuđile novac u iznosu od  600 Eura, čime su počinile krivično djelo „Krađa“.
S obzirom da je u prethodnom periodu na području Policijske uprave Prijedor zabilježeno nekoliko slučajeva prodaje masažera od strane dva lica (ženska i muška osoba) kao i prodaje odjevnih predmeta satarijim osobama od strane dva lica (ženske osobe), koji su takođe koristeći nepažnju vlasnika otuđivali novac i druge vrijednosti, te da postoje operativna saznanja o učestalosti ove pojave, Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da budu oprezni prilikom posjeta nepoznatih lica koja nude na prodaju masažere, odjevne predmete, druge proizvode ili usluge, da takva lica ne puštaju u kuću, a u slučaju bilo kakve sumnje na nedozvoljene radnje obavjeste nadležnu policijsku stanicu ili pozivom na servisni broj „122“. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,