Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Državljanin BiH uhapšen na graničnom prijelazu Orašje zbog ubistva

Preuzmite sliku

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje, prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu, u nedjelju je uhapšen G. M. (1983.) za kojeg je utvrđeno da ga potražuje Centar javne bezbjednosti Banja Luka zbog kaznenog djela ubojstvo.

Državljanin BiH G. M. predan je službenicima Policijske stanice Šamac MUP-a RS-a.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak, pri ulasku u BiH, 24. lipnja uhićen je Đ. B. (1981.) kojeg potražuje Kantonalni sud u Zenici zbog kaznenog djela “teški slučajevi razbojništva i razbojničke krađe”. Službenici Jedinice granične policije Zvornik predali su državljanina Republike Srbije službenicima Odjeljenja sudske policije u Tuzlanskom kantonu.

Istog dana službenici Jedinice granične policije Orašje uhitili su M. F. (1984.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog kaznenog djela “šumska krađa”. Državljanin BiH kontroliran je pri ulasku u BiH na MGP Šamac i predan je službenicima Sudske policije Odžak.

Službenici Jedinice granične policije Doljani 24. juna u ilegalnom prelasku državne granice otkrili su dva državljana Republike Turske. U skladu sa Zakonom o strancima, ilegalni migranti prekršajno su procesuirani i predani su Službi za poslove sa strancima, priopćila je Granična policija BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje