Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Državljanin BiH osumnjičen za ubistvo Stojanovića: Policajci provalili u stan prilikom hapšenja

Preuzmite sliku

On je, kako se sumnja, eksplozivnu napravu, koju je postavio na donji dio karoserije ispod vozačevog sjedišta, daljinski aktivirao istog dana oko 12 sati

Danas je policija upala u stan iz koga je, kako se sumnja, osumnjičeni krenuo na izvršenje krivičnog djela.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, identifikovali su M. L. (50), osumnjičenog za ubistvo Strahinje Stojanovića na Novom Beogradu, a danas su upali u stan iz koga je, krenuo na izvršenje krivičnog djela.

Кako se sumnja, M. L. je 13. septembra ove godine u jutarnjim satima, iz stana na Vračaru otišao električnim biciklom do jedne podzemne garaže u Novom Beogradu, gdje je na automobil S. S. postavio improvizovanu eksplozivnu napravu.

On je, kako se sumnja, eksplozivnu napravu, koju je postavio na donji dio karoserije ispod vozačevog sjedišta, daljinski aktivirao istog dana oko 12 sati, a od zadobijenih povreda S. S. je ubrzo preminuo.

Podsjećamo, Stojanović je ubijen prošle sedmice u ekspoloziji automobila u Omladinskih brigada, kada je sa njim u vozilu bila njegova partnerka, državljanka Kolumbije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje