Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Drama u Prnjavoru: Za dlaku izbjegao smrt kada je zalutali metak pogodio njegov automobil u pokretu

Preuzmite sliku

Vedran Lepir (37) iz Prnjavora za dlaku je izbjegao smrt kada je u vožnji njegov automobil pogođen zalutalim metkom, nadomak autobuske stanice u Derventi.

Nesreću je izbjeglo i njegovih troje maloljetne djece, koja su dvadesetak minuta prije izašla iz automobila, sa zadnjeg sjedišta čije je bočno staklo probio i sasuo projektil.

On je suprugu i djecu ostavio u Palačkovcima i produžio kod prijatelja na slavu u Derventu. Nesvakidašnju dramu, kako je čuo najvjerovatnije pucnjem iz puške, Lepir je tokom vožnje dokumentovao video zapisom kamere u automobilu.

Još je nepoznato ko je otvorio vatru u četvrtak u po bijela dana u gotovo samom centru grada.

– Kod Autobuske stanice na obilaznici jasno sam čuo pucanj. Samo sekund potom sasulo mi se zadnje staklo na vratima automobila. Za tren i koji centimetar sam izbjegao zrno, čiji se zvižduk, uz moju spontanu reakciju, čuje na video zapisu. Shvativši šta se dogodilo, dodao sam gas i zaustavio se nekih 500 metara dalje na obližnjoj bivšoj benzinskoj pumpi i odmah pozvao policiju. Sve je djelovalo gotovo nestvarno-priča Lepir.

Policajci su izvršili uviđaj, ali nije im još pošlo za rukom da pronađu zrno

– Najbliži automobil bio je udaljen pedesetak metara, tako da otklanjam eventualnu mogućnost da je kamen mogao pogoditi u zadnje bočno staklo. Za sada, otklanjam i mogućnost da je neko namjerno pucao na mene. Slutim da sam, pukom srećom u nesreći, nesuđena meta u mom pravcu nasumice ispaljenog hica, verovatno, tokom proslave Dana Republike ili nečije krsne slave -kaže Lepir.

Srećom, djeca, uoči pucnjave, napustila automobil Lepir, još u šoku i nevjerici, kaže da je samo dvadesetak minuta prije pucnjave na zadnjem sjedištu, na koje se sasulo staklo poslije probijanja stakla metkom, bilo njegovo troje malodobne djece.

-Iz Prnjavora sam svratio u Palačkovce gdje sam, uz suprugu, ostavio i naše troje djece, koja su sjedila na zadnjem sjedištu. Srećom, odlučio sam da sam odem u Derventu. Ne smijem ni da pomislim šta je moglo da se dogodi da je bilo drugačije – kaže Vedran Lepir.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,