Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Drama u Bugojnu: Policajci spasili djevojku iz rijeke Vrbas

Preuzmite sliku

Policijski službenici PU Bugojno danas oko 15 sati izvukli su iz rijeke Vrbas djevojku Š.E., piše portal ‘Bugojno danas’.

Iz MUP-a Srednjobosanskog kantona su istakli da ne mogu potvrditi je li riječ o pokušaju samoubistva ili je djevojka slučajno pala u vodu.

Policajci Esmir Šljivo i Blaž Alvir, koji su obavljali redovnu patrolnu djelatnost, nakon prijave odmah su došli na mjesto događaja.

“Dok smo dobili prijavu nismo tačno znali gdje je djevojka koju Vrbas nosi, svako minut smo dobijali informaciju gdje bi se mogla nalaziti. Javili su nam da je u blizini Kuljanskog mosta gdje smo se odmah i uputili. Nakon dolaska izašao sam iz vozila i vidio da Vrbas nosi nepoznato tijelo i da daje znakove života. U dužini od 20 metara ispred mene nalazila se djevojka. Ušao sam u Vrbas ne znajući dubinu rijeke jer je bila mutna. Rijeka me je počela da nosi ali nisam odustajao, došao sam do djevojke i okrenuo je prema sebi da vidim da li daje znakove života. U tom trenutku sam primjetio da je živa i javio kolegama Blaž Alviru i Ameru Ahmetoviću koji su mi pomogli da djevojku izvučemo iz rijeke” – kazao je policijski službenik Esmir Šljivo za Bugojno danas.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona potvrdili su da je brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika djevojka spašena te da se nalazi van životne opasnosti. (Foto: Bugojno danas)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,