Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Drama u Bugojnu: Državni parlamentarac Zukan Helez sinoć u kafiću fizički se obračunao s nekoliko osoba

Preuzmite sliku

Zastupnik SDP-a u Parlamentu Bosne i Hercegovine Zukan Helez je sinoć u kafiću u Bugojnu došao u fizički i verbalni sukob sa nekoliko osoba.

Prema riječima direktora Javne ustanove Kulturno-sportski centar Bugojno Mirze Idrizovića, Helez je prvo došao u verbalni sukob sa njim, a na snimcima nadzorne kamere iz kafića vidi se da se zatim fizički obračunava sa muškarcem za svojim stolom.

Na Facebooku je Idrizović opisao razvoj događaja onako kako to on vidi.

“Dok smo sjedili u lokalu “Little big” u jednom trenutku u vidno alkoholiziranom stanju Zukan Helez i još dvije osobe ulaze u navedeni lokal i sjedaju za stol koji je udaljen od našeg nekoliko metara. Po samom dolasku meni i supruzi su upućeni sarkastični podsmjesi i pokušaj provociranja, čemu naravno nisam pridavao veliki značaj i što sam ignorisao znajući šta takvo ponašanje ima za cilj. Nakon što to nije uspjelo, ustaje i rukom pokazujući prema meni pokušava nagovoriti jednu osobu sa kojom je razgovarao da nas istjera jer smo mi jedini uljez u tom dijelu objekta aludirajući kako nismo članovi SDP-a i da nama tu nije mjesto. Navedena osoba odbija to učiniti već dolazi do mene, srdačno me pozdravlja i govori kako nema nikakvog razloga za konflikt sa mnom, vraća se do Zukana Heleza i nastavlja raspravu sa njim. U povratku Zukan mu govori pogrdne stvari i da će ga on lično isključiti iz partije zbog toga što nije izvršio ono što je on od njega tražio. Pred velikim brojem prisutnih nakon kratke rasprave dolazi do naguravanja i fizičkog konflikta između njih što je trajalo nekih 10 minuta“, napisao je to Idrizović.

Na snimku se, s obzirom na to da nema zvuka, ne čuje da li je Helez zaista tražio da Idrizović bude izbačen iz kafane, ali vidi se rasprava njega i nepoznatog muškarca, a zatim i njihovo naguravanje.

Oslobođenje je kontaktiralo i parlamentarca Heleza kako bi ispričao svoju stranu, međutim on je negirap da je došlo do bilo kakvog fizičkog kontakta iako se na snimci jasno vidi suprotno.

“Ja nikoga nisam ni takao, to je moj prijatelj iz SDP-a koji me samo verbalno napao”, rekao je Helez.

Također on ističe da Idrizovića u kafani uopće nije ni vidio te da nisu tačni njegovi navodi o tome da ga je varbalno napao, piše Klix

O tome šta se dogodilo kazao je i još jedan svjedok koji je bio u kafani. On navodi da je Helez provocirao Idrizovića koji je tu sjedio sa ženom, te da je od svog prijatelja Midhata Palića tražio da ga izbaci iz kafane. Nakon što je Palić otišao da se pozdravi sa Idrizovićem te vratio za sto gdje je sjedio Helez, svjedok navodi da je došlo do fizičkog obračuna u kojem je Palić čak poderao košulju Helezu. (Oslobođenje)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,