Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Doboj: Uhapšeno sedam osoba zbog nasilničkog ponašanja, među njima i policajac

Preuzmite sliku

Na području Doboja uhapšeno je sedam lica zbog nasilničkog ponašanja, među kojima je i policijski službenik.

Iz Policijske uprave Doboj saopšteno je da su juče uhapšena lica čiji su inicijali D.B, A.K, P.A, B.Ž, T.M, M.M. i I.A, svi iz Doboja, zbog sumnje da su izvršila krivično djelo nasilničko ponašanje, a za lica P.A. i I.A. se sumnja da su izvršila krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje.

Policijskoj stanici Doboj jedan juče je prijavljeno da se u blizini jednog ugostiteljskog objekta čuje galama, nakon čega su na lice mjesta upućene sve raspoložive patrole.

Osumnjičena lica su oko 1.15 časova u Ulici cara Dušana u Doboju namjeravala da se fizički obračunaju u čemu su ih spriječili pripadnici dobojske Policijske uprave, nakon čega su lica I.A. i P.A. fizički nasrnula na policijskog službenika.

Testiranjem u policijskim prostorijama, kod jednog lica utvrđeno je prisustvo opojnih droga u organizmu, a kod nekoliko njih i prisustvo alkohola.

Lice A.K. je prilikom testiranja u službenim prostorijama bilo pozitivno na prisustvo opojnih droga u organizmu, kao i lice M.M. kod kog je utvrđen i 0,91 promil alkohola u organizmu.

Kod lica P.A. je utvrđeno 0,76 promila alkohola u organizmu, kod lica T.M. 1,08 promila.

Lice B.Ž, kod koga je utvrđeno 0,76 promila alkohola, odbilo je da se podrvgne testiranju na opojne droge.

Policijski službenik Policijske uprave Doboj čiji su inicijali I.A. suspendovan je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske te je Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a upućen zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka.

Dalje mjere i radnje se preduzimaju u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, dodaje se u saopštenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje