Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Diablo 2: Predložen pritvor trojici osumnjičenih za promet droga ka EU

Preuzmite sliku

Tužilaštvo BiH predložilo je određivanje pritvora za Saku Babića (49), Admira Halimanovića (37) i Eldara Hujića (43), uhapšene u predmetu “Diablo 2” zbog sumnje da su učestvovali u prometu droge Srbije i Crne Gore preko BiH u zemlje EU.

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je nakon ispitivanja osumnjičenih, tužilac uputio Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za trojicu osumnjičenih iz posebnih pritvorskih razloga propisanih odredbom Zakona o krivičnom postupku BiH.

“Pritvor je predložen da bi se obezbijedilo nesmetano vođenje istrage, zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, te da ne bi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto”, istaknuto je u saopštenju.

Osumnjičenim se stavlja na teret da su, djelujući kao pripadnici grupe za organizovani kriminal, počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima nedozvoljeni promet opojnim drogama i pranje novca iz Krivičnog zakona BiH.

Oni se sumnjiče da su kao pripadnici te grupe vršili krijumčarenje većih količina droge sa područja Srbije i Crne Gore u BiH, a potom iz BiH u države EU od kraja 2019. godin do kraja 2020. i tako pribavili znatnu imovinsku korist.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,