Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Detalji ubistva načelnika policije u Prijedoru: Upucan s leđa kada je krenuo na posao

Preuzmite sliku

U Prijedoru je rano jutros ubijen načelnik kriminalističke policije u ovom gradu Radenko Bašić, a iz vatrenog oružja je upucan kada je krenuo na posao.

Do ubistva je došlo u 6:53 sati u naselju Pećani u kojem živi ubijeni. Nepoznati počinilac je Bašiću prišao sa leđa i likvidirao ga. Policija je odmah opkolila cijeli grad u potrazi za ubicom, a stanovnici ovog naselja su tamošnjim novinarima kazali kako su šokirani ubistvom, pogotovo uzimajući u obzir da je ubijeni bio “dobar i prijatan”, kako prenosi Srpskainfo.

Vezano | U Prijedoru ubijen načelnik kriminalističke policije, grad blokiran

Veliki broj policijskih službenika i specijalaca je na ulicama Prijedora, a punktovi policije su postavljeni i u susjednim općinama i gradovima.

Oni legitimišu prolaznike i vozače. Pregledaju gepeke automobila. Obilaze naselje u kojem je bilo ubistvo i razgovaraju sa mještanima. Pored velikog broja forenzičara, na mjestu ubistva se nalazi i patolog iz Banje Luke Željko Karan.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su se oglasili povodom ubistva Bašića navodeći da je ubijen policijski službenik i njegove inicijale. Dodali su da preduzimaju mjere i radnje u okviru istrage za teško ubistvo, a u cilju pronalaska počinioca ovog krivičnog djela.

  • Oni su na svom Facebooku zbog smrti načelnika Bašića postavili crnu fotografiju i tako izrazili svoje žaljenje za kolegom.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,