Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Detalji ubistva na Ilidži: Marokanac istražiteljima rekao da ga je ubijeni pokušao četiri puta silovati

Preuzmite sliku

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je obavljeno saslušanje dvojice Marokanaca uhapšenih nakon ubistva migranta na Ilidži, piše Avaz

Saslušani su K. A. (20), koji se tereti za ubistvo te A. D. (25) osumnjičen za pomaganje, a koji je u ovom predmetu dobio svojstvo svjedoka.

Kako je pojasnio sarajevski advokat Omar Mehmedbašić koji zastupa osumnjičenog za ubistvo, saslušanje je obavljeno radi obezbjeđenje dokaza. Urađeno je to jer je Marokanac A. D. pušten na slobodu, pa mu je uzeta izjava, jer se pretpostavlja da će ovaj migrant napustiti BiH.

Mehmedbašić nam je potvrdio da je K. A. pred vijećem za obezbjeđenje dokaza priznao ubistvo. Potvrdio je da je smrtno stradali Otoman Silan također migrant  iz Maroka.

– Oni su ispričali da su krenuli da se šišaju i oštećeni ih je presreo za kojeg su znali da se bavi prebacivanjem preko granice. Pitali su ga koliko je da ih prebaci, on im je rekao 200 eura. Onda je Otoman rekao K. A. “Šta me ti gledaš”. Osumnjičeni je rekao da ga je Otoman prvi napao, odnosno da ga je udario šakom, nakon čega ga je on ubo nožem– kazao je Mehmedbašić.

Dodao je da je osumnjičeni K. A. također izjavio  da ga je Otoman i ranije napadao i četiri puta pokušao silovati, te da je bio jači od njega. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,