Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Detalji ubistva i pokušaja ubistva iz Teočaka: Haračić na spavanju napao Muju i Hajriju Džuzdanović

Preuzmite sliku

Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Harisa Haračića (22) iz Teočaka zbog postojanja osnovane sumnje da je na okrutan i bezobziran način počinio krivična djela ubistvo i pokušaj ubistva.

Haračić je osumnjičen da je 23. decembra 2020. godine oko 23 sata provalio u porodičnu kuću starijeg bračnog para u Teočaku, razbacao stvari u podrumu i kući, i bezobzirnim nasilničkim ponašanjem supružnicima, koje je zatekao na spavanju, nanio veći broj ubodnih rana oštrim predmetom, kao i brojne povrede udarcima rukama po glavi, licu i cijelom tijelu.

Od posljedica povređivanja sedamedesettrogodišnja Hajrija Džuzdanović je preminula u UKC-u Tuzla, dok je njen suprug sedamdesetsedmogodišnji Mujo Džuzdanović teško povrijeđen i nalazi se na intenzivnoj njezi Klinike za neurohirurugiju UKC-a Tuzla.

Osumnjičenog su pripadnici Policijske stanice Teočak lišili slobode nedugo nakon ovih događaja. Uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Po naredbi tužioca se obavljaju različita vještačenja, a u toku su i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za ove događaje.

Ovo je ubica moje majke. Da nikada nema mira i na ovom i budućem životu. Da cijeli svijet vidi. Ovom učeniku sam bila razredna 4 godine. Koga mi obrazujem i vaspitavamo? Ubice. Strašno.

Objavljuje Nermina DzuzdanovicČetvrtak, 24. prosinca 2020.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje