Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Detalji tragedije u Prijedoru: Kako je maloljetnica upala u Sanu?

Preuzmite sliku

Sedamnaestogodišnja Prijedorčanka danas ujutro upala je u rijeku Sanu u tom gradu i za njom intenzivno tragaju policija, vatrogasci i pripadnici Civilne zaštite.

Ona je, kako nezvanično saznaju Nezavisne, u rijeku upala sa splava, na kojem je sa društvom slavila 18. rođendan svoje najbolje prijateljice.

Čitav  dan u Prijedoru je protekao u znaku potrage za mladom djevojkom. Korito rijeke Sane pretraživali su prijedorski vatrogasci, a u pomoć su im pristigli i ronioci Specijalne jedinice policije.

Cjelodnevna potraga za maloljetnom djevojkom obustavljena je večeras i biće nastavljena sutra, potvrdio je Srni komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Nebojša Miljuš.

Miljuš kaže da su odmah po prijemu dojave pripadnici vatrogasne jedinice za spasavanje na vodi i pod vodom izašli na lice mjesta i do ranih jutarnjih časova pretraživali teren.

“Vodotok Sane smo pretražili nizvodno sve do ciglane i mosta kod Cikota, ali potraga nije dala rezultata. To su oni prvi momenti kada se još moglo nešto preduzeti kod ovako brze i visoke vode”, rekao je Miljuš.

Prema nezvaničnim informacijama, djevojka je u subotu naveče otišla na proslavu 18. rođendana najbolje prijateljice, a nesretnim slučajem je pala preko ograde u rijeku.

Zvjezdana Alendarević, portparol Centra javne bezbjednosti Prijedor, kazala je da su se vatrogascima juče ujutro u potrazi pridružili i ronioci Specijalne jedinice policije, a očekuje se i dolazak pripadnika prijedorske Civilne zaštite.

“Odmah nakon prijave, na mjesto događaja su izašli vatrogasci i pokušali pronaći maloljetnu osobu, ali bezuspješno. Potraga je nastavljana  ujutro, a u toku je i uviđaj nakon kojeg će se znati više informacija o okolnostima pod kojima se to dogodilo”, kazala je Alendarevićeva.

Prema riječima Nebojše Miljuša, komandira Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor, vatrogasci su sa čamcima pretraživali obale Sane.

“Upravo smo se vratili sa izviđanja lijeve i desne obale. Nismo uspjeli naći tijelo niti neke tragove koji bi pomogli u potrazi, a vrijeme će pokazati svoje”, kazao je Miljuš.

On je dodao da je potraga bila obustavljena oko četiri sata, te ujutro ponovo nastavljena.

“Odmah nakon dojave smo obavili pretragu dijela gdje je djevojka pala, koliko su nam to vremenski uslovi dozvoljavali”, naveo je Miljuš, dodajući da potragu ometa i visok vodostaj.

Na licu mjesta zatekli smo veliki broj građana, a od mještanina smo saznali da je djevojka pala sa prijedorskog splava i upala u nabujalu rijeku Sanu. “Tu u blizini je navodno bio jedan momak koji je vidio šta se dogodilo i on je skočio za njom da je pokuša spasiti, ali nije uspio”, rekao je mještanin.

Kraj splava se u popodnevnim časovima nalazilo više policijskih vozila, ali i veći broj građana koji su pristizali na lice mjesta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,