Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Detalji tragedije u Banjaluci: Djevojčica se iskrala iz kuće i otišla da se igra, njeno tijelo u automobilu pronašla majka?

Preuzmite sliku

Nesrećnu djevojčicu (4), koja je preminula od toplotnog udara u automobilu u selu Donja Piskavica kod Banjaluke, pronašla je majka koja je pokušala na sve načine da joj pomogne ali je, nažalost, bilo kasno.

Hitna pomoć, koja je brzo došla, mogla je samo da konstatuje smrt.

Prema neznavičnim informacijama, u vrijeme tragedije majka, koja je inače u sedmom mjesecu trudnoće, je u kući uspavljivala mlađe dijete (sina), pišu Novosti.

Vezano | BiH: Četverogodišnja djevojčica umrla od vrućine zatvorena u automobilu

Kao i svakog dana, pišu Novosti, djevojčica je u to vrijeme odlazila u kuću babe i djede, koja je 50 metara udaljena od njihove. Tako je bilo i ovaj put, ali se djevojčica navodno iskrala i otišla da se igra.

Iako je u dvorištu imala mali bazen s vodom i pijesak, ušla je u otključano vozilo u kome se igrala i preminula od toplotnog udara.

Vezano | Željko Karan o smrti četverogodišnje djevojčice: Vozilo je bilo na suncu, a unutra je bilo kao u rerni

– Kada se mlađe dijete probudilo majka je otišla po djevojčicu i tek tada je shvatila da ona nije u kući roditelja njenog supruga. Krenula je da ju traži i zatekla ju je u automobilu, bez znakova života – priča izvor.

Prvi rezultati istrage ukazuju da se djevojčica igrala u vozilu, koje je bilo parkirano na suncu. Koliko je tačno provela u automobilu nije poznato, ali se pretpostavlja da se radi o dužem periodu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,